domingo, 5 de junio de 2016

GUIA PER TREBALLAR LA COMPETÈNCIA D’AUTONOMIA I INICIATIVA PERSONAL



Aquesta guia, elaborada pel grup de treball de Metodologia i Avaluació de l’ICE de la UB, ens ajuda a aprofundir en una competències que té un caire transversal, i com a tal, la fa subjecte a mal interpretacions i oblits. A més, com ens diuen és una de les poques competències que té en compte la part emocional i la seva influència en l’aprenentatge i en el moment de prendre decisions personals.

Ens proporcionen a banda del mar teòric, propostes d’activitats per treballar-la des d’infantil fins a final de primària, així com eines per avaluar-la. Alhora ens proporcionen accions que hem de tenir en compte perquè l’alumnat sigui més autònom incloent les seves dimensions (gestió de les emocions, autoestima, autoregulació, responsabilitat, relacions socials).

També podem trobar orientacions, separades per cicles, per a les famílies que poden ser d’utilitat tant per a l’acció tutorial, com per incloure-les a les xerrades d’inici de curs amb les famílies de la classe i que així adquireixin un component educatiu que a vegades es perd, a favor de la recitació de les normes arbitràries de cada nivell.


Josep Maria López Madrid

No hay comentarios:

Publicar un comentario